Nyckelplaggen för street- och surfstilen

Streetwear och surfwear är två kläd- och livsstilar som går hand i hand. Om man är helt ny inför klädstilarna kan det kännas svårt att veta var man ska börja någonstans. Därför har vi i det här inlägget valt att fokusera på street- och surfstilens nyckelplagg. När du har koll på vilka plagg som är värda att investera i till din nya garderob kommer det att kännas lättare att börja klä sig enligt street- eller surfstilen.

Överdelar

De plagg du bär på den övre delen av kroppen kallas för överdelar och de kan variera. För att klä dig enligt street- eller surfstilen kan du ha dessa överdelar:

Jacka

Enligt streetstilen så ska jackorna vara stora och gärna i oversize.

Huvtröja

En huvtröja kan också kallas för en hoodie eller en munkjacka. Bär gärna en huvtröja som är lite större. Du kan välja en vanlig huvtröja i en valfri färg eller en huvtröja som har ett varumärke på sig, till exempel Adidas.

T-shirts

Precis som med huvtröjan kan du välja en t-shirt som går i en enhetlig färg eller bära en t-shirt med ett tydligt varumärke. En t-shirt ska gärna vara några storlekar större om du vill följa streetstilen.

Linnet är ett annat nyckelplagg, särskilt för surfstilen. Välj enkla linnen som sitter löst längs kroppen.

Underdelar

Det som kännetecknar underdelar som ingår i streetstilen eller enligt surfstilen är att de gärna ska sitta lite lösare. Om du vill gå enligt surfstilen kan du välja ett par färgglada shorts och styla dem tillsammans med ett löst sittande linne för att få den rätta surfkänslan.

Klänningar och jumpsuits

Du kan även klä dig i surf- eller streetstil och bära klänningar eller jumpsuits. När du ska välja klänningar som går i surftema, välj då gärna de klänningar med blommigt mönster eller så kan du välja att gå i ett marint tema. Då väljer du klänningar som är mörkblå eller randiga. Om du istället vill klä dig enligt streetstilen så kan du välja att klä dig i jumpsuits. Just nu är det extra trendigt med boilersuits, vilka liknar de hängselbyxor och plagg som bärs av arbetare.

Accessoarer

För att din utstyrsel ska få det där lilla extra är det accessoarer du ska inkludera i din outfit. När det kommer till huvudbonader är kepsen ett nyckelplagg för både street- och surfstilen. Välj de kepsar som har ett tryck du gillar eller har ett varumärkes logga tryckt på framsidan av kepsen. Om du klär dig enligt surfstilen kan du välja de smycken som du typiskt hittar på marknader när du är utomlands. Till exempel smycken med snäckor och pärlor av trä. Om du klär dig enligt streetstilen är det snyggt att bära flera halsband i olika längd.

Skor

Sist men inte minst har vi det du bär på dina fötter: skorna. Om du vill följa streetstilen ska du välja sneakers. Om du vill följa surfstilen ska du välja sandaler eller flip-flops.

Leave a Reply