Statementaccessoarer inom streetwear

Med tiden har streetwearmodet blivit ett sätt att uttrycka tillhörighet samt att visa sig del av en viss kultur. Inom olika streetwearstilar såsom skating- eller hiphopkulturen spelar exempelvis diamanter och stora smycken en viktig roll då det ger ett bestämt uttryck till stilen i sig. Då allt fler väljer diamanter till streetwearstilen har också möjligheten att sälja diamanter på nätet förbättrats.

Att bära accessoarer och diamanter är alltså ett sätt att stå upp för något (statement) inom streetwear och i den här artikeln diskuterar vi fenomenet lite närmare.

Stenar och diamanter

Inom framför allt hiphopvärlden har smycken och accessoarer med stenar och diamanter länge varit en stor trend. Du som vill piffa upp en ganska normal streetwearstil kan enkelt lägga till ett gnistrande diamantsmycke i överdrivet stor design. Har du hål i öronen kan stilen pimpas med riktigt gnistrande diamantörhängen eller lite tuffare pärlor.

Det kostar en hel del slantar att bära diamanter, men fördelen med den sortens statementaccessoar är att du enkelt kan sälja diamanter direkt på nätet. Du kanske vill köpa något nytt till streetweargarderoben eller bara är trött på ditt diamantsmycke – då är det ytterst praktiskt och ekonomiskt att sälja diamanter vidare. Det är dessutom en god gärning för miljö och klimat att sälja diamanter istället för att ha dem liggande i byrålådan!

Lyxiga märkesklockor

En av de mest klassiska accessoarerna när det gäller ”statement” är klockan – en attiralj som är så mycket mer än bara ett armbandsur. Att bära upp en viss typ av klocka är ett konkret sätt att förmedla stil, klass och tillhörighet.

Rolex är ett av de mest kända namnen inom klockvärlden och definitivt ett varumärke som står för framgång och till viss del även makt. Den som poserar med en Rolex för ett värde på hisnande belopp har knappast hål i plånboken!

Du kan utöver att sälja diamanter även sälja vidare din lyxklocka eftersom att du kan få ut ett fint värde på andrahandsmarknaden!

Statement inom mode

När det gäller klädesplagg är det framför allt det skrivna ordet som används för att förmedla tillhörighet och uttryckskänsla. Inom modevärlden används ofta begreppet ”statementplagg” för att beskriva kläder som designats med fokus på ett ord eller liknande.

Ett annat sätt att förmedla statement i mode är hur plaggen bärs upp i en helhetlig look – en klassiker är när någon klär sig i färgstarka plagg som gärna kommer i oversize-design. Det blir som ett samlat uttryck för självförtroende och att en stil är unik för varje person.

Avslutningsvis kan streetwear beskrivas just som en stil som baseras på uttryck, känsla och engagemang!

Leave a Reply