Hur surfmodet började

Surfing kommer ursprungligen från Hawaii. Under mitten av 1880-talet skickades två prinsar från Hawaii till militärakademin i San Mateo (söder om San Francisco) i Kalifornien. När de upptäckte vågorna vid Santa Cruz insåg de att detta var en utmärkt plats för surfing. Med brädor som de själva tillverkade av redwoodträ introducerade dessa kungligheter surfing i Amerika.

Surfing utvecklas

En av de stora surflegenderna var Gerry Lopez. Han blev erkänd som världens bästa tuberider och vann Pipeline masters tävlingar 1972 samt 1973. Lopez skapade tillsammans med andra shapers märket Lightning Bolt Surfboards, en högpresterande shortboard, som lade grunden till framtidens moderna surfing. Eftersom surfing var modersporten till skateboarding (samt vindsurfing och snowboarding) var det oundvikligt att tekniker från skateboarding kom att ta surfing till nya höjder. Det var två geniala surfare, Matt Archiblad och Christian Fletcher, som nyskapade surfing i San Clemente (Kalifornien). Under 80-talet utmanade de den klassiska surfingsporten med aerobatics som de tog från skateboarding och tillämpade i surfing. Dessa två förändrade surfing för all framtid och lyfte sporten till en högre nivå. Den nya och mer avancerade surfingsporten blev oerhört populär, även internationellt, vilket bidrog till ett ökat intresse för surfkläder. Även om surfing ursprungligen kom från Hawaii kom surfmodet från Kalifornien.

Praktiskt mode

Surfmode är egentigen inte ett mode utan en livsstil. Surfkläder har designats för att vara praktiska, bekväma, snygga och har tillverkas i högkvalitativa material som är funktionella för surfing. Detsamma gäller för mobilskal. Alla äger en dyr smartphone eller surfplatta idag som behöver skyddas från skador. Du kan hitta ett brett urval av moderiktiga och praktiska mobilskal till alla telefoner och surfplattor hos billigamobilskydd.se till bra pris. Att investera i ett mobilskal eller mobilfodral är en bra och billig försäkring för att skydda din mobil. Hos billigamobilskydd.se finns snygga och praktiska mobilskydd till bland annat iPhone, Sony, Samsung, Lenovo, Nokia, LG, Huwei och Doro. Förutom mobilskydd erbjuder de även massor av olika tillbehör såsom minneskort, headset, laddare och adapter, hörlurar och mobilhållare samt andra praktiska och smarta produkter. När du handlar mobilskal till telefoner och surfplattor hos billigamobilskydd.se får du tillgång till ett stort sortiment, billiga priser samt snabba och fraktfria leveranser.

Från sport till mode

I och med att Matt Archiblad och Christian Fletcher sammanförde skateboarding och avancerad surfing under 80-talet skedde även en fusion mellan surf och skateboardmodet. Surfmodeföretag från Karlifornien har sedan dess blivit internationellt kända såsom O’neill, Hurley, Vans, Channel Islands plus Volocom från Hawaii. Men det finns även flera stora surfmodeföretag från Australien såsom Billabong, Rip Curl och Quiksilver som konkurrerar på den internationella marknaden. Oavsett var surf mkläder tillverkas har de en sak gemensamt, deras design är baserad på surfing och/eller skateboarding. Givetivs är surfingmode ett skönt, snyggt och bekvämt mode för alla även om du inte aktivt surfar eller åker skateboard.

Leave a Reply