Streetwearmärken

Tycker du om att klä dig på ett urbant och häftigt sätt? Då är nog streetwear något för dig. Streetwear brukar man kalla den typen av mode som fokuserar mycket på bekvämlighet. Om man tycker om den här stilen har man förmodligen en grå hoodie i garderoben, tillsammans med ett par pösiga byxor och enkla tröjor. Vissa tycker att streetwear ser för nedklätt ut, som att personerna inte bryr sig. På senare år har detta dock kommit att ändras då många modeikoner själva har börjat använda streetwear både i vardagen och på röda mattan.

kanyewestdec2008Gör som Kanye

Många förknippar streetwear med hiphop och rap. Det är inte helt fel, den musiken är en stark influens för denna typen av mode. Många av världens största kändisar kör stenhårt på bekväm streetwear både när de spelar in och när de syns på galor eller andra offentliga framträdanden. En av de största på området är rapparen Kanye West som nästan alltid tycks ha på sig en för lång T-shirt och en stor hoodie. Kanye West har setts bära flera olika plagg från det svenska succémärket ACNE, vilket talar för att vår nation har designers som är duktiga på att göra streetwear. Allt fler märken börjar gå över till att syssla med annat än bara kläder, ACNE gör till exempel även reklam. Känner du till New Black? Det Svenska klädmärket designar lyxbubbel som ska säljas på Systembolaget och runtom i världen. Om man har funnit ett vinnande koncept kan man fortsätta att expandera.

Bygg upp en garderob

Tycker du att streetwear verkar tilltalande men vet inte var du ska börja? Man behöver aldrig köpa ett helt koncept när det gäller kläder, utan man kan försiktigt börja smyga in plagg i sin vanliga garderob. En grå hoodie har många användning för även om man kanske inte är van vid att bära det plagget. Prova att styla det på nya sätt, du kan till exempel bära det under en kavaj för att leka med traditionerna på ett kul sätt. De flesta människor tycker även om att kunna mysa runt i sköna mjuka byxor. Det är skönt när man har kommit hem från jobbet eller skolan och ska ta det lugnt i soffan. Streetwear lägger tonvikt på att göra så bekväma kläder som möjligt, därför kan du vara säker på att du hittar sköna alternativ om du vänder dig till populära Junkyard eller Galago Wear. Inga resårer kommer skära in där de inte ska.

 

Leave a Reply