Streetwear på Catwalken

Franska Givenchy var bara ett av modehusen som visade upp en stark kombination av streetwear och klassiskt mode för våren 2017. Balenciaga, Céline, Fendi och fler följer den sportiga trenden med både traditionella material som jersey och bomull och futuristiska neonfärger i neopren och plast. Även publiken på Paris Fashion Week visade upp sina bästa streetwear-inspirerade stilar med lager-på-lager och avslappnade modeller kombinerat med mer strikta linjer i jackor och accessoarer. Läs vidare för mer om en av vårens största trender och vilka designers du borde hålla ett öga på.

Urban Haute CoutureGivenchy hakar på trenden för streetwear

Modejätten Givenchy visade i Paris att det går utmärkt att mixa streetwear med klassiskt mode. Riccardo Tisci är mannen som skapade Givenchys kollektioner för våren – både för dam och herr. Designern har tidigare använt sig av mörka färger och teman, särskilt i herrkollektionerna, men visar nu upp en mer lättsam sida. För vårens herrkollektion har han dessutom inspirerats av streetwear, och där Givenchy tidigare använt sig av mer klassiska former har Tisci lagt till funktionella dragkedjor, band och väskor. Nätbringor kombineras med välskurna kavajer, och de klassiska ytterkläderna har försetts med rejäla fickor, dragkedjor och mönster. På damsidan ser vi mycket lager-på-lager, med chica mönstrade klänningar över enklare jersey och lyxiga tyger som kombineras med sportiga material.

En stark trend för 2017

Givenchy var inte det enda märket som hakade på trenden. Fendis damkollektion bestod av härliga, starka former och färger. Magtröjor matchades med vida byxor à la 90-tal och futuristiska skor. Till och med klassiskt eleganta Christian Diors catwalk hade inspirerats av streetwear, med eleganta underdelar som ställdes mot T-shirts med tryck. Stella McCartney presenterade som vanligt en härligt sportig kollektion som passar trenden för streetwear, med grafiska mönster på både basplagg och festkläder. Till sist måste vi även nämna Versace. Vårkollektionen var fullpackad med färger och former som kombinerade märkets vanliga glamour med streetwear. Mönstrade magtröjor med matchande kjolar matchades med färgstarka och funktionella väskor. Om 2017 års mode ser ut så kan det inte bli vår snart nog.

Leave a Reply