UGG

Dessa ikoniska skor älskas av många och hatas av andra, de klassiska Uggsen. År 2004 slog de ner som en stormvind i svenskt mode och har sedan dess synts på många fötter under vintrarna. Märket som skapades av en ung australienare 1978 i Södra Kalifornien, har nu blivit en symbol för det avslappnade modet i delstaten. En av de många kändisar som förespråkar sin kärlek för Uggs är ingen mindre än Oprah Winfrey. Hon har en så stor förkärlek till skorna att hon gav ut ca 350 par till sin publik under en inspelning av sin talkshow.

Är detta slutet för den klassiska ikonen

UGG slutar att tillverka sina klassiska skor meddelar märket, de kommer nu inte att finnas längre. Däremot så är det ingen anledning till oro. UGG har uppdaterat bootsen och de har även fått ett nytt namn, nämligen UGG Classic II. De nya Uggsen kommer att tåla både snö och kyla bättre samt ha en tjockare sula. Detta betyder att de kommer att hålla bättre i vårt kalla och blöta svenska klimat. De är även tåligare utanpå med ytbehandling av lädret och kommer därför inte fläcka lika lätt som tidigare. Något dyrare än vad vi är vana vid finns de nya bootsen redo till försäljning.

Perfekta skorna i vinter

Uggs är de ultimata vinterskorna. Vare sig du bara ska gå till affären, ut med hunden eller på en längre resa så är detta skorna som håller fötterna varma. Den uppdaterade versionen är som sagt mer prisvärd med längre hållbarhet. Likaså värnar UGG om etiken i hur de tillverkar sina produkter och är noga med var materialet kommer ifrån och hur djuren behandlas. Inte bara etiska och praktiska utan också ett mode statement. Passar både till jeans, kjol och klänning och finns i en uppsjö av olika modeller och färger. De kommer säkerligen att finnas på många tjejers önskelistor i jul. Så passa på att lägga vantarna på ett par under julklapps-shoppingen!

Leave a Reply