Hitta din egen klädstil bland sjömanskostymer och street wear

Kläder är väldigt intressant och det finns alltid oerhört många olika trender men också stilar att välja bland. Man kan klä sig både propert och mer avslappnat och vilka kläder man tar på sig kan kanske säga något om hur man är som person. Men det kan också vara tvärtom, att kläderna som en person har på sig egentligen inte alls säger något om personen utan egentligen mest är en utstyrsel eller en fasad – en slags bluff. En falsk yta som man döljer sig bakom eller helt enkelt en inkorrekt eller felaktig bild av hur man är som människa.

Kanske går någon omkring i kostym för att ge en mer seriös och proffsig bild av sig själv medan denne egentligen håller på med skumraskaffärer eller inte alls passar in i ett visst sammanhang. Och den som klär sig mer enkelt kan tvärtom vara en person som har en helt annan personlighet på insidan än vad det yttre ger sken av.

Men alldeles oberoende av vad man skulle önska så finns det nog ganska många människor där ute som låter det första intrycket avgöra hur man är baserat på vad man har på sig. En del märkeskläder kan man hitta hos Kidsbrandstore.se. Men för det mesta så handlar ju inte kläder endast om hur man vill uppfattas av andra utan det handlar ju minst lika mycket om hur man själv vill klä sig och vad man trivs i samt hur man vill uttrycka sig själv. Om man till exempel går omkring klädd i en fin sjömanskostym så kanske andra tror att man gillar det marina eller kanske artisten Håkan Hellström. Men det kanske helt enkelt är så enkelt att man tycker att en sjömanskosym är riktigt snygg.

En annan klädstil som både är snygg och bekväm är så kallat Street Wear som består av enkla och coola jeans, härliga linnen, toppar, sneakers och t-shirts med grafiska och färgstarka tryck. Denna stil är kanske så långt från det mer propra och ”preppy” som man kan komma men det finns något oerhört härligt i att klä sig enkelt, ledigt och bekvämt i en klädsel som man själv tycker är snygg och som passar ens egen street image.

Det kan vara jobbigt ibland att gå sin egen väg och strunta i vad andra tycker men i längden men det kan också göra att man blir starkare som individ om man vågar gå sin egen väg och inte bry sig så mycket om vad andra har för åsikter. Sedan kan det finnas undantag när man borde klä upp sig för att till exempel göra ett bättre intryck på en jobbintervju. I vissa fall kanske man inte ens har något val eftersom vissa yrken och arbetsgivare har en viss klädkod eller uniform som man helt enkelt inte får välja bort.

Leave a Reply