Hudvård för surfare

Att vara ute i vågorna i flera timmar sätter sina spår på huden. Vatten, salt, sol och vind gör att huden måste skyddas både innan, under och efter surfingen. Här kan du läsa mer om de bästa hudvårdsprodukterna för surfare.

Primer

Om du vill använda smink när du surfar är det viktigt att välja smink som är någorlunda vattenfast. En primer är den bästa produkten om du vill få din foundation att hålla både bättre och längre. Den kan även användas för sig själv utan någon sminkprodukt ovanpå. Primern är en produkt som ger en utslätande effekt på huden och är därför perfekt om du vill ha en naturlig look. Den gör att porerna ser mindre ut och gör huden lenare. Dessutom skyddar den huden för yttre påfrestningar, exempelvis väder och vind.

Hos parfym.se kan du köpa en primer från populära märken som Clarins, Peter Thmoas Roth, Max Factor och Lumene. Här hittar du ett brett sortiment av olika sorters primers. Välj en som passar just din hudtyp och ditt hudbehov. Om du är en van surfare kan din hy vara i behov av extra näring och skydd, eftersom vatten och vind påfrestar huden. Välj en primer med återfuktade egenskaper som ger näring till huden. Exempelvis Lancôme Prep & Hydrate Illuminating Make Up Primer som ger huden fukt och näring. Om din hy är solskadad kan det vara bra med en primer som innehåller C- och E-vitamin, till exempel Banana Bright Face Primer från Ole Henriksen. Forskning visar att C-vitamin kan skydda och behandla pigmenteringar och liknande solskador.

Solskydd

När du är ute i vattnet och surfar är det viktigt att du skyddar dig mot solens farliga UV-strålar som kan ge akuta skador på huden i form av brännskador och sveda. Solen reflekteras i vattnet, vilket gör den extra stark. Använd alltid hög solskyddsfaktor när du är ute och surfar i soligt väder. Ju högre UV-index, desto farligare är solens strålar. UV-indexet är som högst mitt på dagen när solen står som högst. Om du är ute i vattnet under den här tiden bör du vara extra ​försiktig. Om du har våtdräkt på dig måste du se till att smörja in ansiktet, öronen, händerna och andra exponerade hudytor med solkräm. Välj ett högt solskydd som är vattenfast så kan du vara ute och leka i vågorna utan att riskera att bränna dig. Solskador är den största orsaken till pigmentfläckar, ojämn hudton och rynkor.

Återfuktande kräm

Efter en dag på surfbrädan är det viktigt att ta hand om din hud. Förhoppningsvis har du lyckats undvika att bli bränd i solen, men du kommer med största sannolikhet behöva en återfuktande kräm. Vatten, vind och sol är bara några faktorer som torkar ut huden. Ge huden extra kärlek med en näringsrik fuktkräm.

Leave a Reply